Tegen de eenzaamheid

Gelukkig zijn er ontzettend veel mooie initiatieven tegen eenzaamheid, van lokale initiatieven als buurtappgroepjes en vrijwillige vrienden tot landelijke campagnes als de Week tegen Eenzaamheid en de Douwe Egberts Burendag. Maar omdat 35% van de Nederlanders zich volgens het CBS nog steeds in meer of mindere mate eenzaam voelt, dachten we bij Steljevoor dat er wel ruimte was voor nog een initiatief. 

Stel je voor

Steljevoor een initiatief dat erop gericht is om mensen weer wat beter op elkaar te laten letten en wat aardiger voor elkaar te laten zijn. Wij gaan eenzaamheid tegen door mensen te enthousiasmeren voor en informeren over het belang van contact maken. We beginnen in Utrecht, maar hopen dat onze campagne snel landelijk aansluiting vindt. Of je nu jong of oud bent, hier geboren bent of niet, in de stad woont of in een dorp, L, G, B, T, Q of nog iets anders bent, bij Steljevoor hoeft niemand eenzaam te zijn! 

Wat je zelf kunt doen

Natuurlijk verwachten we niet van je dat je je eigen anti-eenzaamheidsinitiatief (potje Scrabble iemand?) start. Het enige wat we je willen vragen is of je ons wilt helpen om de wereld een beetje mooier te maken. Ga eens op de koffie bij die buurvrouw die haar man verloren is. Of maak een praatje met die Straatnieuwsverkoper. Glimlach naar iemand die je niet kent en help die dame die met haar boodschappen loopt te klungelen. Vraag aan die jongen die alleen zit te somberen of hij oké is. Kortom: pas een beetje op elkaar. 

“Een van mijn beste vriendinnen heeft haar beide ouders verloren. Wat mij daar het ergste aan lijkt is dat je die onvoorwaardelijke steun en liefde moet missen. Daarom doe ik altijd mijn best om the wind beneath her wings te zijn en haar toe te juichen zoals mijn ouders dat voor mij doen. Ik weet ook wel dat ik haar ouders nooit zal kunnen vervangen, maar ik hoop dat ze hierdoor een beetje van die onvoorwaardelijkheid terug krijgt en zich geliefd weet.” – Anoniem 

Volg ons op Facebook en Instagram voor meer informatie over de campagne, tips en leuke uitdagingen om meer contact te maken.