Hoi Tilburg!

Steljevoor

Steljevoor is een campagne die je aanmoedigt om meer contact te maken, zodat iedereen zich vrolijker en minder eenzaam voelt.

71%

vindt het leuk als iemand ze groet

Aanpak eenzaamheid Tilburg

Eenzaamheid is voor veel Tilburgers de dagelijkse realiteit. Het is van alle leeftijden, komt overal voor en is voor iedereen verschillend. Dus denk niet dat je de enige bent. Neem deel aan één van de activiteiten om nieuwe mensen te leren kennen en, wie weet, nieuwe vriendschappen op te bouwen. Vind je het lastig om die stap te nemen? Neem dan contact op met de betreffende organisatie. Zij kunnen een handje helpen.

Meer informatie

Wist je dat...

Bijna de helft van de volwassenen in Tilburg zich wel eens eenzaam voelt?

Waarvan 13% zich ernstig eenzaam voelt?

Bij de groep inwoners van 65 jaar en ouder dit percentage nog hoger is?

10% van de jongeren in zicht ernstig eenzaam voelt?

Een klein contactmomentje al kan zorgen voor verlichting?

 

Doe je mee?

Zomaar een glimlach, een ‘hallo’ of een gesprekje is goed voor je humeur. En goed voor de bui van de ander. Je wordt er nét een beetje vrolijker van! En voor sommigen betekent het zelfs nog meer. Hoe gemakkelijk maak jij contact met anderen?

Gezocht: Vrijwilligers Tilburgs maatje!

Wil jij iemand structureel momentjes van ontspanning en plezier bezorgen? Zeker in deze coronaperiode is gebleken dat een luisterend oor en aandacht voor de ander en zijn/haar verhaal van onschatbare waarde zijn. Trek er als maatje met een wijkbewoner samen op uit voor een wandeling, fietstochtje, bezoek aan museum of terras. Of bied die praktische steun bij het (samen) doen van boodschappen, tuinieren of een klein klusje in huis. Veel Tilburgers voelen zich gesteund door de inzet van een maatje. Het vermindert gevoelens van eenzaamheid.

Meld je aan!

Draag ook een steentje bij!

Eenzaamheid is een vraagstuk van ons allemaal. Iedereen kan meehelpen; een steuntje in de rug van een familielid, vriend of buur kan veel betekenen. Nodig je buurman of buurvrouw af en toe uit voor een kop koffie of maak eens een praatje, als je elkaar tegenkomt.

Meer weten?

Inspiratie nodig

Hoe gaat het ermee?

Waar ga je naartoe?

Leuke schoenen heb je aan!

Hoe is je dag?

Zullen we 'n kop koffie drinken?

Wat een weer hé?

Wat ga je vandaag doen?

Ben je oké?

Waar kom je vandaan?

Heb je ook zo'n zin in het weekend?

Meer weten?

Een spontane ‘hoi’ kan iemands dag maken. En voor sommigen betekent het nog meer.

Lees verder