Een lichtpuntje speciaal voor jou

Utrecht Omarmt en Steljevoor delen op Blue Monday (17 januari) lichtjes uit:
een voor jou en eentje om weg te geven!

Stel je voor...

Je loopt op straat en je krijgt als jongere ineens twee lichtjes in je handen gedrukt. Kan gewoon gebeuren! Utrecht Omarmt en Steljevoor delen op Blue Monday (17 januari) namelijk hele leuke lichtjes uit aan de jongeren in onze stad. Eén voor jou, de ontvanger, en eentje om weg te geven. In deze donkere maanden kunnen we tenslotte allemaal wel een lichtje gebruiken.

48%

van de jonge Utrechters vindt de relatie met vrienden slechter sinds corona

74%

van de jonge Utrechters voelt zich (vaak) gestrest

69%

van de jonge Utrechters ervaart hoge prestatiedruk

25%

van de jonge Utrechters heeft psychische klachten

73%

van de jonge Utrechters heeft er last van dat ze, door de coronacrisis, hun familie of vrienden minder zien

65%

van de jonge Utrechters is wel eens eenzaam

De Student&Zorgkaart

Jong zijn is niet altijd feest. Soms voel je je niet fijn, je ligt wakker van de stress over tentamens of geldzorgen. Misschien heb je lichamelijke of psychische klachten waar je even geen raad mee weet. Voor alle Utrechtse studenten is er nu de Student&Zorgkaart waarmee je direct bij het goede advies of bij de juiste hulp terecht komt. Iedereen heeft dat wel eens nodig in z’n leven, dus maak er gebruik van.

Ga naar de Student&Zorgkaart

Blue Monday

Blue Monday is benoemd tot de ‘meest deprimerende dag van het jaar’. Wetenschapper Cliff Arnall bepaalde dat de laatste maandag van januari de dag is waarop veel mensen hun goede voornemens niet hebben vastgehouden, vakanties ver weg lijken en het begin van een nieuwe werkweek op de stoep staat. En dan is het ook nog eens vroeg donker buiten. Wij zien Blue Monday vooral als een moment om iets goeds te doen voor iemand anders. Een lichtpuntje tijdens donkere dagen.

Een speciaal kaartje stuur je zo

Wie verdient er een kaartje als lichtpuntje tijdens donkere dagen? Een verre tante, een schoolvriend of je collega? Stuur ze gratis een kaartje, als lichtpuntje. Want stel je voor dat we wat meer naar elkaar omkijken: daar wordt iedereen vrolijk van! Onze kaartjes-actie loopt tot en met 17 januari.

Stuur nu een kaartje

Utrecht: voor iedereen met iedereen

De Steljevoor campagne is onderdeel van de Utrechtse aanpak eenzaamheid. We werken binnen het netwerk Utrecht Omarmt samen om eenzaamheid onder stadsgenoten tegen te gaan. De kern van de aanpak: op tijd zien wanneer iemand eenzaam is en daar zelf of samen iets aan doen.  Maar dat is nog niet zo makkelijk. Misschien zit jij wel vaak in je eentje op je studentenkamer. Of zie jij je collega’s zo weinig dat je werkplezier ver te zoeken is. Er is hulp als je wilt! Lees meer

 

Speciale editie GeluksCafé

Maandag 17 januari is het ‘Blue Monday’. Volgens velen de meest sombere en deprimerende dag van het jaar. Of dit waar is voor jou, dat bepaal je vooral zelf. Want hoe je denkt over de dingen, bepaalt hoe je, je voelt over de dingen. Wil je je anders voelen, verander dan je denken. Maar, is het echt zo simpel?

Daar gaan we mee aan de slag tijdens deze speciale, gratis editie van het GeluksCafé.
En bepaal zelf; wordt het een Blue of een Bright monday?

Voor wie: Utrechtse jongeren 17 – 24 jaar
Wanneer: Maandag 17 januari 17.00 – 18.00 uur

Join de zoom!

Beat Blue Monday!

Blue Monday staat weer voor de deur. Heb jij geen zin in een depri-maandag? Kom dan een dosis positieve vibes halen bij ons gratis webinar BEAT BLUE MONDAY, een initiatief van de WachtVerzachter. Speciaal voor Utrechtse jongeren tussen 18 en 25 jaar. Meer informatie lees je op www.wachtverzachter.nu/utrecht.

Doe je mee 17 januari 20.00 uur?

Join de zoom!

Meer weten?

Een spontane ‘hey’ kan iemands dag maken. En voor sommigen betekent het nog meer.

Lees verder