creature2
long-creature

Hoi Venlo!

Steljevoor is een campagne die je aanmoedigt om meer contact te maken, zodat iedereen zich vrolijker en minder eenzaam voelt.

Kom je ook?

Doe je mee?

Zomaar een glimlach, een ‘hallo’ of een gesprekje is goed voor je humeur én voor het humeur van de ander. Je wordt er net een beetje vrolijker van. En voor sommige mensen betekent het zelfs nog meer. Met wie maak jij vandaag contact?

48%

van Venlo voelt zich eenzaam.

Niet de enige

Ben je eenzaam? Weet dan dat je niet de enige bent.
Er zijn heel veel mensen die zich net zo voelen. En die net zoveel op jou zitten te wachten als jij op hen.

Hulp nodig?

Je goed voelen is niet altijd even makkelijk. Misschien voel je je eenzaam, heb je geen werk, lig je in scheiding of heb je geldproblemen. Waar je ook mee worstelt, de maatschappelijk werkers van Venlo staan voor je klaar. Zij luisteren naar je en werken samen met jou naar een oplossing. Gratis en zonder oordeel.

Meer informatie?

Een gesprek aanknopen? Probeer het eens met:

Wat een weer, hè?

Ook zo’n zin in het weekend?

Wat ga je vandaag doen?

Hoe gaat het ermee?

Leuke schoenen heb je aan!

Waar ga je naartoe?

Hoe is je dag?

Zullen we een kop koffie drinken?

Waar kom je vandaan?

36%

van Venlo voelt zich sociaal eenzaam.
Ze hebben weinig contact met vrienden, buren en collega’s.

29%

is emotioneel eenzaam.
Deze mensen missen een intieme band.

Samen tegen eenzaamheid

Iedereen kan iets doen tegen eenzaamheid. En een klein gebaar maakt vaak al een groot verschil. Vraag de buurman eens op de koffie, maak een praatje met de postbode of bel die ene vriendin op om te vragen hoe het met haar gaat. En luister dan eens écht naar wat de ander zegt.

Meer concrete tips?

Join us

Ben jij tussen de 12 en 30 jaar en wil jij meer sociaal contact? Geef je dan op voor Join Us!

Join Us

7%

van alle Venlonaren mist emotionele steun.

Hulp voor jongeren

Ben jij tussen de 10 en 23 jaar oud? Dan kun je met al je vragen en problemen terecht bij de jongerenwerkers van Venlo. Ze zijn in iedere wijk actief en helpen je graag.

Meer weten?

Dag van de Mantelzorg

10 november is het de Dag van de Mantelzorg. Ken jij een Venlose mantelzorger die het verdient om in het zonnetje gezet te worden? Meld deze persoon dan hier aan. Let op: dit kan t/m 30 september.

Aanmelden

3x

hulp in de buurt:

1

Als je ouder wordt kan je netwerk kleiner worden. Bij Incluzio Sociale Basis werken ervaren seniorencoaches en vrijwilligers die groepsactiviteiten organiseren en met senioren in gesprek gaan.

Meer weten? Klik hier.

2

Wist je dat er in Venlo elf Huizen van de Wijk staan? Dit zijn buurtcentra waar buurtbewoners, vrijwilligers, verenigingen en professionals samenkomen om zich in te zetten voor de wijk. Benieuwd naar het Huis van de Wijk in jouw buurt?

Klik dan hier.

3

Maak je je zorgen over een inwoner van Venlo? Dan kun je contact opnemen met Incluzio Sociale Basis. Deze professionals zijn er voor Venlonaren die (tijdelijk) extra ondersteuning of zorg nodig hebben.

Meer weten? Klik hier.

Een tegen Eenzaamheid

Wil je graag iets ondernemen? Kijk dan eens bij de partners van Een tegen Eenzaamheid Venlo. Zij organiseren allerlei uiteenlopende activiteiten. Wie weet zit er iets bij wat je aanspreekt.

Meer informatie?